Daguitstap naar Brussel

Op 8 november 2010

Op zaterdag 17 april trok onze N-VA afdeling Destelbergen-Heusden naar Brussel voor onze jaarlijkse uitstap. Op het programma in de voormiddag stonden een bezoek aan het Brussels Hoofdstedelijk Parlement, de Raad voor de Vlaamse Gemeenschapscommissie en in de namiddag een begeleide wandeling door hartje Brussel. Dit alles werd georganiseerd door Paul De Ridder, Vlaams volksvertegenwoordiger in onze hoofdstad.

Eerlijk gezegd, zelden zo’n geëngageerd persoon meegemaakt met een dergelijke liefde voor zijn stad én de N-VA. Paul legde de aanwezigen het belang uit van het contact tussen Vlaanderen en Brussel, waarom het van primordiaal belang is dat we de mensen overtuigen om Brussel niet te laten schieten. Hij vertelde ook over de specifieke manier van werken van een N-VA’er in zo’n multiculturele grootstad en dat het elke dag opnieuw wroeten is. Men kan alleen maar veel respect opbrengen voor zijn enthousiasme en niet aflatende inzet.

Na een lekkere maaltijd in de schaduw van de St. Katelijnekerk was het tijd om de stad zelf te verkennen. De historische wandeling in namiddag was voor iedereen een schitterende geschiedenisles en vooral dé manier om te beseffen dat sommigen onder ons Brussel nooit echt hebben leren kennen en “onbekend maakt onbemind”. Paul heeft ons een hele dag aan zijn lippen laten hangen, zowel wat zijn politiek discours betreft als zijn grenzenloze liefde voor zijn Brussel...

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is