Onze fractie reageert op de geplande betalende voor- en naschoolse opvang.

Op 24 juni 2011

Op de gemeenteraad in mei werd door de meerderheid plots het voorstel geformuleerd om de opvang van kinderen voor en na de schooluren betalend te maken. Na de verhoging van de kosten voor speelpleinwerking en sportkampen, tast deze meerderheid opnieuw in de beurs van de jonge tweeverdieners. Een regen van telefoontjes en e-mails van bezorgde ouders naar onze gemeenteraadsleden, nog voor de gemeenteraad, was het gevolg.

Raadslid De Sutter viel de bevoegde schepen De Groote hard aan over zijn gebrek aan communicatie: Een “schoolvoorbeeld” van hoe het niet moet! De oudercomités in de basisscholen, laat staan de ouders, werden niet geïnformeerd en kregen geen enkele vorm van inspraak. De schepen beweert dan wel dat dit aan bod kwam op het Lokaal Overleg Komité (LOK), maar andere aanwezigen op deze (overleg)vergadering die dit kunnen bevestigen, vinden we helaas niet. Dat hij de bui al voelde hangen, bewees zijn pleidooi van verontschuldigingen van meer dan een half uur, waarbij één van de aanwezigen zelfs letterlijk indommelde.

Onze vraag om dit agendapunt te verdagen naar de volgende gemeenteraad kon ook niet. De schepen moest toegeven dat dit niet meer gaat, “omdat de maatregel in september 2011 moet ingaan en de vakantie voor de deur staat”. Als uw zoon of dochter op maandagochtend een slecht rapport laat ondertekenen vlak voor het vertrek naar school, u weet nu waar hij of zij de idee vandaan haalde…

De burgemeester sprong zijn schepen dan maar bij en trok zijn paraplu open in de kurkdroge maand mei. “Onze gesprekspartners zijn de directies, wij laten het aan hen over hoe zij communiceren met de ouders”.

Als u zich toch nog afvroeg of deze meerderheid de participatie van de burger misschien een beetje serieus neemt, het antwoord is dus neen. De nadien nog geplande informatiemomenten waren doekjes voor het bloeden...

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is