Amber, voor de eerste keer kiezer...

Op 21 september 2018

De dochter van onze kandidate Kim De Cloedt gaat in oktober, net zoals een duizendtal anderen, voor het eerst kiezen. Ze pende haar mijmeringen hierover neer. Een mooi, objectief, stukje dat we jullie graag meegeven:

 

Wat denk ik, als 19-jarige over de verkiezingen?

Ik heb economie geleerd op school en net zoals de meesten ook zedenleer en/of godsdienst gekregen. In die lespakketten kunnen ze zeker politiek niet achterwege laten. Ik zelf vond/vind dit zeer interessant. Dit vooral om te weten wie er achter alle besluiten van zowel gemeentelijke zaken als nationale zaken zat. Ik zal dan ook niet een uitzondering zijn op andere mensen dat ik graag dingen zie veranderen op verschillende vlakken. En om toch die verandering te willen zien op misschien kleine zaken, ben ik ervan overtuigd dat ik die verantwoordelijkheid van mijn eigen stem moet nemen.

Ik ben dus zeker bezig met de verkiezingen. Meer dan vroeger omdat het nu ook echt aan mij is om een partij of mensen te kiezen waar ik achter sta. Mijn mama zit nu ook zelf in een partij, dus alles lijkt nu ook veel dichterbij. Veel mensen zeggen vaak dat het logisch is dat ik voor de partij van mijn mama kies en voor haar. Maar ik wil graag zelf de keuze maken, uitzoeken welke partij mij het meest overtuigt en past bij mijn gedachtegang. En wie weet kom ik dan wel uit bij mijn mama of bij haar partij. Ik denk wel dat het vele flyeren of deur aan deur komen me niet gaat beïnvloeden bij mijn keuze. Maar gewoon de programma’s lezen van de verschillende partijen en dan uitzoeken waar ik me bij aansluit de beste manier zal zijn voor mij. Wie weet zal dit helemaal keren in de periode die komt maar nu lijkt mij dit het beste.

Ik neem de verkiezingen heel serieus. Maar anderzijds is er die nieuwsgierigheid naar hoe het zal voelen om in dat kotje te staan en bolletjes te kleuren ook heel groot. En de “grote” verantwoordelijkheid waar volwassenen het over hadden misschien wel of niet te voelen. Ik ga zeker een bewuste keuze maken in dat stemkotje maar daarnaast ga ik alles op me laten afkomen. Zien hoe het gaat en waar al dit gebeuren me brengt.

Amber

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is