Havik project: nieuwe stap in aanpak leefbaarheid en veiligheid Destelbergen.

Op 5 juli 2020

Zoals eerder reeds in de pers verschenen stapte onze gemeente mee in het project Havik, een cameraschild van de politiezone om overlast, (fiets)diefstallen en verdachte handelingen sneller en beter te kunnen aanpakken. De uitrol van dit project loopt over verschillende jaren. Deze legislatuur voorziet men een investering van €1.900.000 om te pogen een grondgebied van zo’n 120 km² en 600 km wegennet veilig te houden. Er wordt met verschillende soorten camera’s gewerkt: ANPR camera’s voor het herkennen van verdachte en/of geseinde voertuigen of nummerplaten, overlastcamera’s om fietsdiefstallen, sluikstorten of vandalisme te registreren en overwakingscamera’s die bijvoorbeeld een dorpsplein of andere plekken permanent kunnen in het oog houden.

In de tweede week van juni werden in alle gemeenten van onze politiezone de eerste overlastcamera’s geplaatst, de echte start van het project Havik. Ook Destelbergen-Heusden zal nu dus extra ogen hebben om gevallen van vandalisme, diefstal, sluikstort,… te detecteren.

Voor alle duidelijkheid: de beelden en registratie ervan worden door het beveiligd netwerk van de politie behandeld, onze gemeente heeft daar geen inzage in.

Onze afdeling is verheugd dat we met deze stap al een klein beetje kunnen helpen aan het wegwerken van het onveiligheidsgevoel bij onze inwoners en eventuele kandidaten met minder nobele bedoelingen hun gevoel van onaantastbaarheid kunnen afnemen. Veiligheid en leefbaarheid zijn voor ons een belangrijk goed, we veronderstellen voor u ook?

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is