Naar groter BIN netwerk voor Heusden?

Op 28 april 2016

Enige tijd geleden werd deelgemeente Heusden het slachtoffer van een reeks inbraakpogingen, diefstallen en zelfs autodiefstallen. Op sociale media kwam al snel een burgerinitiatief op gang: een groep goed menende bewoners zouden ’s nachts in de getroffen buurten wandelen om zo eventuele onregelmatigheden op te merken.
Hoe goed bedoeld ook, burgers kunnen echter nooit de taak van de politie overnemen, al was het maar voor hun eigen veiligheid.

Raadslid Anciaux vroeg op de politieraad van 27 april of onze politiezone een actie op touw kon zetten om het buurtinformatienetwerk (BIN)-systeem meer bekendheid te geven. Momenteel is er slechts één BIN-zone, namelijk voor de ruime omgeving van Neerheide. Commissaris Van Hoecke, BIN-verantwoordelijke van de reeds bestaande zone, liet ons weten dat het de bedoeling is om het bestaande netwerk uit te breiden. Zo zou Heusden één BIN-zone worden. Ook aan een betere  naamsbekendheid van het BIN zal gewerkt worden. Geïnteresseerden kunnen dus gewoon aansluiten bij de huidige groep.

Politiezone-chef Asselman reageerde met luisterend oor en gaf aan dat de inbraakcijfers en diefstallen vorig jaar merkelijk gedaald waren. Elk samenwerkingsinitiatief met de politiediensten wordt echter zeer gewaardeerd.

Commissaris Van Hoecke is bereid om het BIN-systeem nog eens uit te leggen. Info over waar en wanneer volgt later.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is