Terugblik op 14 oktober, door de voorzitter.

Op 14 november 2018, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, Verkiezingen 2018

Na een maandenlange voorbereiding onder meer gevuld met talrijke vergaderingen in verband met ons programma, onze verkiezingscampagne en het samenstellen van onze lijst is het aan de kiezers van Destelbergen en Heusden om hun oordeel te vellen en de ploeg te kiezen die onze gemeente voor de komende zes jaar zal besturen.

De periode tussen het uitbrengen van mijn stem en de eerste resultaten die binnen rollen vergelijk ik graag met het middenpunt van een storm. In dat middelpunt heerst er een relatieve rust. Deze relatieve rust wordt abdrupt verstoord als de eerste resultaten binnen komen. Het is een moment van wisselende emoties.  Het werd vrij snel duidelijk dat we in de min stonden.

Eénmaal alle resultaten binnen zijn wordt het duidelijk dat een aantal van onze mandidatarissen niet herverkozen is. Bedankt Dora, Marc, Sofie en Raymond voor jullie inzet de voorbije 6 jaren. Voor een voorzitter is het nooit prettig om raadsleden te verliezen.

Maar tevens ook tevreden voor Wim (het meeste voorkeurstemmen van iedereen!), Renaat, Eva, Emmanuel, Hildegard en mezelf (wat het dubbele gevoel nog versterkt). Met deze ploeg gaan we vanaf 1 januari 2019 aan de slag.

Een logische coalitie met de twee grootste partijen is snel een feit. Het gevoel is alvast goed. Samen met ons wil ook onze coalitiepartner de nodige verandering in onze gemeente.

Weldra zal het bestuursakkoord voorgesteld worden waarin duidelijk zal worden welke verandering we juist willen in Destelbergen én Heusden.

Nogmaals  3043 keer bedankt !

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is