Vragen over schoolstraten.

Op 24 september 2015, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, Gezin, Mobiliteit, Onderwijs

Als lid van de gemeenteraad maakt raadslid Rombaut deel uit van de schoolraad te Heusden. Hierdoor zat zij mee aan tafel met de directie van de Sportbasisschool Heusden en de dienst mobiliteit met de vraag om van de Postlaan een schoolstraat te maken.

Door de grote bouwwerken zijn de speelplaats en refter momenteel niet toegankelijk. De gemeente onderhandelde daarom met BPost om het oude postgebouw te mogen gebruiken voor eet-, speel- en sportmogelijkheden. Hierdoor is de speelplaats tijdelijk op de oude parking van de BPost. Aangezien er reeds parkeermoeilijkheden waren in de straat, stelde raadslid Rombaut voor een schoolstraat in te richten. Dit idee kwam er in navolging van de inrichting van een fietsstraat in Destelbergen (het deel van de Kerkham aan VBS Wonderwijs).

De verdere uitwerking met éénrichtingsverkeer en gemachtigde toezichters zorgt zo voor een veilige plaats voor fietsers en voetgangers in de Postlaan. Zo wordt de schoolomgeving rustiger en veiliger. Op een latere mobiliteitscommissie werd ook de aanzet gegeven , op onze vraag, om het deel van de Kerkham rond de OLV ter Sneeuwkerk aan te passen naar een schoolstraat. Het principe van een schoolstaat is dat er gedurende een half uur tijdens de aanvang en het einde van de schooltijd de straat wordt afgesloten voor verkeer.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is