Erfgoeddag 2021 met de ErfgoedApp.

Op 23 april 2021, over deze onderwerpen: Cultuur & Sport, Toerisme en patrimonium

Dit weekend  staat de 20ste editie van de Erfgoeddag op het programma.

Ook onze gemeente kan een mooi aanbod presenteren:

De Gallische hoeve organiseert op zaterdag 24 april een mooie tentoonstelling, onder leiding van een gids kan u er tussen 14 uur en 17 uur langs goden, sagen en verhalen struinen. Vooraf reserveren is in deze coronatijden natuurlijk aanbevolen en dat kan via www.gallischehoeve.be/bezoek/erfgoeddag

Met de ErfgoedApp op zak kan u in het kader van “Destelbergen, lusthof aan de Schelde” een mooie, interessante en gezonde fietstocht maken van zo’n 20 kilometer langs 15 verschillende locaties in onze gemeente. U wordt in de app begeleid door de Veerman die u met beeld en geluid bij elke stop vertelt wie zoal het Destelbergen en Heusden van de 19 de en 20 ste eeuw bezocht en waarom, van studenten over dagjesmensen langs adel met buitenhuis tot ondernemers.

Schepen voor Toerisme Wim Raman is terecht fier op dit aanbod: “Op deze manier kunnen we onze inwoners een mooi palet aan historische wetenswaardigheden aanbieden op een interactieve en ludieke manier. Zeker nu corona nog steeds actueel is kan dit een alternatief zijn om eens buiten te komen, de zinnen te verzetten en te genieten. Met deze app mikken we daarenboven ook op de toerist van buiten de gemeente die nog niet weet wat zoal te beleven was en nog steeds is.”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is