Studenten kunnen blokken in de Kollebloem

Op 21 december 2020, over deze onderwerpen: Gezin

De eindejaarsperiode is niet enkel een sfeervolle en gezellige periode.

Voor de studenten is het ook een drukke periode waarin ze met de neus in de boeken duiken voor de naderende examens.

Reeds in december 2019 kreeg de jeugddienst de vraag om studeerplekken in te richten. Dit was echter last-minute niet realiseerbaar, maar stond op de to-do-lijst van schepen Rombaut.
Door Corona was het inrichten van studieruimte niet mogelijk tijdens de paasvakantie. Ook in de maanden mei en juni waren de cijfers niet goed genoeg om aan de studentenwensen te voldoen.
Pas begin december 2020 volgde een omzendbrief van ministers Weyts, Dalle en Somers met groen licht voor stille studeerplekken. Onze schepen Rombaut was echter niet bij de pakken blijven zitten: alles was in  gereedheid gebracht om, met respect voor de geldende afstands- en veiligheidsregels, alles in kaart te brengen hoeveel personen er in de Kollebloem en zaal Berghine konden ondergebracht worden.

De week vóór de kerstvakantie konden studenten inschrijven zodat er een mooi overzicht werd bekomen van de vraag. “Een 20-tal studenten genieten van de rust en het mooie groene uitzicht in de Kollebloem om zich optimaal te kunnen concentreren op hun leerstof”, meldt schepen van jeugd Eva Rombaut. Van 21 december tot en met 31 januari kunnen de studenten hiervan genieten. Er zijn voldoende stopcontacten, het wifi-signaal is voldoende sterk en de ontsmettingsalcohol staat klaar zodat veilig studeren mogelijk is. Hopelijk kunnen we dit initiatief in een volgende blokperiode uitbreiden.

Meer info op www.destelbergen.be/9070blokt

 

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is